top of page

Rachid Larouz

Entertainer pur sang, Rachid Larouz, werd geboren in het pittoreske Goulmima (Marokko), groeide op in het rouwere Meknes (Marokko), om uit eindelijk als tiener via Leiden in Amsterdam terecht te komen. Als MC, stand-up comedian, cabaretier en presentator vermaakt Rachid alle grote en kleine podia van Nederland. Met een enorme dosis charisma gecombineerd met zelfspot weet hij continue een lach bij mensen op het gezicht te toveren.

Als initiatiefnemer van de IsLamas (2001), speelde Rachid samen met enkele andere Marokkaanse comedians, een show volledig in het Arabisch. Op een ludieke manier wisten zij, Arabisch gesproken, de multiculturele samenleving op de hak te nemen.

Vervolgens was Rachid te zien als finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival (2004), in de halve finale op het Leids Cabaret Festival (2005) en op televisie bij ‘The Comedy Factory’ (2007). Daarnaast deed hij mee aan het Belgisch televisieprogramma ‘Comedy Casino’ (2006).

Vervolgens maakte Rachid het grote publiek aan het lachen samen met Jörgenn Raymann als slagers duo Achmed en Rachid, waarin Rachid de olijke slagerszoon speelde. Ook maakte Rachid voor zo:Raymann andere sketches, zoals ‘Groeten uit Marokko’.

Rachid is nog steeds een graag geziene gast in verschillende comedyclubs in Nederland.

bottom of page